sinopsis

Syakila...Seorang yang lincah dan aktif pada awalnya namun dia yang suka dengan kehidupannya yang bebas berbuat apa saja mula berubah sedikit demi sedikit untuk cuba menjadi seorang gadis yang ibunya harapkan namun begitu dia amat mengasihi ibunya walaupun tidak pernah sempat mengenali insan bernama ayah sejak lahir lagi.
Rayyan Izz Firas jejaka pertama yang berjaya bertapak di hati Syakila walaupun usia Rayyan jauh lebih matang darinya. Cinta yang sering mewarnai hidup Syakila tidak selalu indah, warna itu semakin pudar bila Rayyan sendiri mengkhianati makna CINTA yang sudah dibina selama tiga tahun.

Fadhil namanya saja jelas membawa makna 'selalu berbuat kebaikan dan mulia', seorang lelaki biasa tetapi bak "Putera Agama' bila menjadi perhatian gadis-gadis yang menaruh hati padanya, tidak terkecuali juga Syakila, terusik juga hatinya pada lelaki yang berasa dirinya sudah cukup baik dan sempurna.

Mursyid lelaki yang 'sweet' dan sangat lembut hatinya. Memendam perasaan pada Syakila yang di temuinya bila dia mula menjadi guru baru di sebuah sekolah Khas. Namun sebaliknya pada Syakila, dia tidak punya apa-apa perasaan padanya, tidak lebih seperti abangnya sendiri.

Namun di persimpangan hidup mereka terjadi sesuatu yang telah mengubah hidup Fadhil, Mursyid, Rayyan dan yang pastinya Syakila. Tidak di rancang, tidak pula menyangka, tiada juga mengundang tapi ia EXPRESS saja menyapa bila perkataan KAHWIN yang menjenguk kisah hidup mereka.
Berjayakah Mursyid mendapatkan hati Syakila dengan hanya memendam rasa? Adakah Rayyan masih tidak berputus asa menawan kembali hati Syakila? dan Adakah Fadhil juga punya perasaan yang sama cuma tidak mengakuinya?

Follow by Email

fol

Baca lagi di PENULISAN2U...click -> Kahwin EXPRESS...

Bab Kahwin EXPRESS

Saturday, 27 April 2013

To Kahwin EXPRESS Readers...

Views
Salam & Hi guys,

Sorry semua sbb after this maybe dp akan stop sekejap update bab seterusnya sbb skrg dp nak anta manuskrip novel Kahwin Express ni ke penerbit KaryaSeni so hope u guys faham and hrp bsabar utk bab sterusnya ya. If this manuskrip tak menairk minat pihak penerbit and x tpilih utk di publish.so plan dp just update novel Kahwin EXPRESS di blog ni je. Tolg doakan utk dp ya... =)

4 comments:

  1. yeay !! amin... takpe ami sabar menanti sama ada dalam versi paperback (amin) or dekat blog ni ^^

    ReplyDelete
  2. ami: tq ami, he2..=) thanks juga sbb ami yg suggest novel ni di submit ke karyaseni... =D hopefully dpt la kluar as a book kan... hehe.. insyaAllah..

    ReplyDelete
  3. Sis kahwin ekspress nie dh diterbitkan ke novel kke

    ReplyDelete
  4. Dah lama tunggu novel ni.. dh diterbit eh?

    ReplyDelete

Pembaca SETIA